woensdag 10 augustus 2011

knippen in film

Ideaal voor dansdocenten!
Als je een lang dansfragment hebt, waar je een deel van wilt laten zien, hoef je niet eerst meer naar het juiste fragment te scrollen, maar kun je via www.tubechop.com het gewenst stukje knippen en dus zo klaarzetten. Geen lange voorbereiding meer in je les, heerlijk!

blogspot voor ICC cursus

Het idee is om een blog te maken voor en van de deelnemers aan de ICC-cursus om onderling in gesprek te gaan over cultuureducatie in het primair onderwijs en hoe dat vorm te geven.
Zij kunnen verslag doen van hun ervaring op hun eigen school, elkaar vragen stellen en helpen, informatie uitwisselen, inspireren.

De docent zet op de blog informatie over werkwijzes, formats, voorbeelden. Daarnaast stuurt zij de manier waarop het blog gebruikt wordt (richtlijnen, kader) en zij geeft feedback op de verslagen van de cursisten.

Nodig: de cursisten maken bij het begin van de cursus een gmail-account aan. Op school hebben de cursiten toegang tot internet, met geluid en mogelijkheid om materiaal te oploaden (let op: kindbeveiliging maakt dat soms onmogelijk).

Onderlinge communicatie tussen de lessen in kan gemakkelijk verlopen. De informatie is voor alle cursisten altijd beschikbaar. Het proces dat de cursisten doorlopen wordt zichtbaarder, en is daarmee meer te delen en feedback op het goeie moment is mogelijk.
Risico: hoe werkt het voor de mensen die niet zo gemakkelijk schrijven.
Het werkt om deelname verplicht te maken, met deadlines.

aviary image editor bevindingen

Eddy en Wilco wilden met de image editor van aviary een foto montage maken. Ter verkenning van de mogelijkheden zochten we een landschap waar we een boer in wilden monteren.

ontdekking van vandaag

Vandaag heb ik geleerd hoe je via google documenten kunt delen en tegelijkertijd eraan werken. Dat wist ik dus nog niet.
Nadeel is dat iedereen een gmail account moet hebben, je kunt niet met verschillende mailadressen werken. Maar voordeel is dat je wel snel documenten kunt wijzigen met elkaar.

Projectgroep op social media

Voor het MBO-Cultdock project 'Fatale roem' - waarbij het leven van bokser Cor Eversteijn in kaart wordt gebracht- kan social media worden ingezet om foto's en video's die tijdens dit project worden gemaakt te delen met zowel de deelnemers als buitenstaanders.
Eerste ingeving was het gebruik van Flickr, maar het delen van een account bleek niet makkelijk, dus ongeschikt. Tumbler; ook ongeschikt, want ook hier konden wij geen account-deel mogelijkheid vinden. Conclusie; hoewel misschien niet erg vernieuwend, toch weer uitgekomen bij Facebook. Wat we willen kan hiermee prima, namelijk tekst, beeld en video met elkaar maken en delen. Zowel deelnemers als buitenstaanders kunnen gemakkelijk participeren wanneer zij beschikken over een Facebook account.

leren met soundclaud.com

Piano leerlingen.
ondersteunend muziek les.
Een speel opdracht op de piano opnemen en plaatsen op soundcloud.
De docent kan tussentijds commentaar geven op het gespeelde stuk.
In de les kunnen leerlingen naar elkaars stuk luisteren en kijken of er op het internet andere vertolkingen van dit stuk te vinden en te beluistreren zijn.
Op soundclaud kunnen leerlingen elkaar verwijzen naar andere muziek stukken en commentaar op elkaar geven. De docent kan ook een inspiratie pagina maken waar mooie stukken op staan.

Het nieuwe muziekkanaal rafkapaan op Youtube!

Rafkapaan heet het nieuwe Youtubekanaal van musicus Roeland.
Op dit kanaal geeft hij de komende tijd handige tips over het bespelen van de saxofoon.
Roeland geeft zelf muziekles. De bedoeling is dan ook dat zijn cursisten ook dit kanaal gebruiken om muziekfilmpjes op te plaatsen en vragen te stellen over de saxofoon.
Wil je het kanaal bekijken ga dan naar